Wzrost produkcji cukru w Meksyku i USA

0

Produkcja cukru w Meksyku w sezonie 2019/2020 jest prognozowana na 5,235 mln ton, co stanowi wzrost o 35 tys. ton w porównaniu z ostatnim miesiącem.

Taki stan jest ściśle związany z większą powierzchnią, ale niższym plonem trzciny cukrowej. W związku z tym, eksport poza wysyłkami na podstawie licencji do Stanów Zjednoczonych jest zwiększany o 29,365 tys. ton do 1,026 mln ton.

Prognozowana łączna podaż w USA w sezonie 2019/2020 jest zwiększona o 546,884 tys. ton amerykańskich. W związku z tym, produkcja cukru trzcinowego jest zwiększona o 26,46 tys. ton amerykańskich w związku z większą oczekiwaną produkcją na Florydzie, częściowo skompensowaną przez spadek w Teksasie.

Natomiast produkcja cukru z buraków jest obniżona o 19,797 tys. ton amerykańskich. Z kolei niedobór cukru surowego został zwiększony do 84,092 tys. ton amerykańskich. Dlatego też, przywóz z Meksyku jest wyższy o 34,312 tys. ton amerykańskich.

źródło i fot: nawozy.eu

Udostępnij w

Zostaw wiadomość