Mandarynka i cytryna z miętą, czyli letnie krafty od Mazurskiej Manufaktury

0

Mazurska Manufaktura S.A., producent kraftowych alkoholi mocnych oraz piw regionalnych, wraca na rynek z letnimi nowościami. Serię kraftowych nalewek owocowych wzbogaciły dwie nowe orzeźwiające propozycje o smaku mandarynki oraz cytryny z miętą.

Seria wysokoprocentowych nalewek kraftowych to produkty mocno kojarzone z marką Mazurskiej Manufaktury. Są tworzone metodą rzemieślniczą: w małych partiach, na bazie własnej, tradycyjnej receptury, z wykorzystaniem wysokiej jakości spirytusu pszeniczno-żytniego oraz wody z własnego ujęcia, z mazurskich źródeł.  Nalewki wyróżniają się na rynku także ze względu na swój design – są dostępne w oryginalnych butelkach z zamknięciem typu swing-top.
Do kraftowej serii, znanej najbardziej z Rześkiej Pigwy i Kwaśnej Wiśni, dołączyły dwie letnie nowości: o smaku cytryny z miętą oraz mandarynki. Do ich produkcji zostały wykorzystane naturalne soki z cytryny i mandarynki, a także maceraty świeżej mięty pieprzowej i cytrynowej. Jak twierdzą przedstawiciele Mazurskiej Manufaktury, nowości kraftowe sprawdzą się w szczególności jako baza do wakacyjnych, orzeźwiających koktajli.
– Cytryna z Miętą wymaga jedynie dodania dużej ilości lodu, wody gazowanej oraz soku z połowy cytryny lub limonki. Z kolei nalewka o smaku mandarynki dobrze komponuje się z sokiem ananasowym i piwem imbirowym – w tym przypadku także nie żałujmy lodu – podpowiada Szymon Lipka z Mazurskiej Manufaktury S.A.
Wszystkie produkty z kraftowej serii nalewek pod marką Mazurskiej Manufaktury można nabyć w sieciach specjalistycznych (np. Al Capone), jak również w lokalnych hurtowniach i sklepach spożywczych na terenie całego kraju.  Są dostępne na rynku w pojemności 500 ml.
Udostępnij w

Zostaw wiadomość