Na ogół konserwy nie kojarzą się z niczym zdrowym. Zwykle zawierają niewiele mięsa i są pełne konserwantów. Pojawiła się jednak wyjątkowa alternatywa – konserwy rzemieślnicze.
Konserwy mięsne – czy mogą być zdrowe?
Standardowe konserwy mięsne, jakie można znaleźć na półkach w marketach i sklepach lokalnych, nie mają dobrej opinii i nic w tym dziwnego. Wystarczy spojrzeć na ich skład, by dowiedzieć się, że zawierają niewielką ilość mięsa i są pełne szkodliwych substancji, takich jak zagęszczacze czy konserwanty. Nie tak dawno na rynku pojawiły się konserwy Ed Red – produkty rzemieślnicze o zupełnie innej zawartości.
Zdrowe konserwy rzemieślnicze Ed Red
Warto zauważyć, że samo konserwowanie żywności nie wpływa zbyt mocno na jej zawartość składników odżywczych i nie powoduje zmniejsza ich ilości w większym stopniu niż to ma miejsce w przypadku mrożenia produktów. W rzeczywistości, konserwowanie nie ma żadnego wpływu na białko, węglowodany i tłuszcze. Pozwala też zachować większość cennych substancji. Metoda ta zachowuje większość witamin, w tym witaminy A, D, E i K, a także składników mineralnych. Jednak niektóre witaminy mogą ulec uszkodzeniu ze względu na działanie wysokich temperatur – mowa w tym przypadku o witaminach, które rozpuszczają się w wodzie. Należy jednak zauważyć, że zawartość takich składników w żywności obniża nie tylko konserwowanie, ale również i inne metody, takie jak gotowanie, smażenie czy pieczenie, a także różne sposoby przechowywania pożywienia. W standardowych konserwach umieszcza się zwykle sporą ilość cukru i soli, ale również i konserwantów czy zagęszczaczy – wszystkie te substancje, i nie tylko, sprawiają, że ich regularne spożywanie w dużych ilościach ma negatywny wpływ na ludzkie zdrowie i prawidłowe działanie organizmu. Zupełnie inaczej jest w przypadku konserw EdRed. Konserwy rzemieślnicze Ed Red są wykonane z najwyższej jakości składników i są całkowicie pozbawione substancji szkodliwych. Zdrowe i smaczne konserwy Ed Red są również bardzo praktyczne i stanowią wygodne rozwiązanie oraz urozmaicenie diety o produkty sezonowe. Warto zwrócić uwagę również na sposób ich przechowywania. Ed Red puszki są wygodne i całkowicie bezpieczne. Ponadto umożliwiają ponowne zamknięcie i odłożenie porcji dania na później.
Ed Red konserwy – skład
Jak rozpoznać zdrowe konserwy mięsne? Wystarczy spojrzeć na skład danej puszki. Zdrowe produkty EdRed są pozbawione konserwantów i innych szkodliwych składników. Jednocześnie są wykonane z najwyższej jakości artykułów żywności, które są bogate w wiele witamin, minerałów, dobroczynnych kwasów tłuszczowych i błonnik.
Ed Red konserwy – co znajduje się w puszkach?
W produktach marki EdRed nie znajdują się pasztety czy mielonki, a gotowe i wykwintne dania, charakteryzujące się unikalnym smakiem. Konserwy Ed Red doskonale sprawdzą się na obiad, zawierają zarówno dania mięsne, jak i wegetariańskie. W sprzedaży znajdują się m.in. chili sin carne, boczek z piwem, żeberka, ragu, kaczka, gęś, kimchi czy tofu.
Ed Red – puszki
Konserwy rzemieślnicze Ed Red posiadają trwałe, wytrzymałe, ekologiczne i w pełni bezpieczne opakowania. Ed Red puszki mogą być wielokrotnie otwierane i zamykane, dzięki czemu można najpierw przygotować tylko część potrawy, a resztę odłożyć na później. Puszki następnie należy umieścić w odpowiednim pojemniku na odpady.
art. sponsorowany