Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

0

W piątek wielu z nas poszukuje pomysłu na danie bezmięsne. Moja propozycja: makaron ze szpinakiem i gorgonzolą. Prosto, szybko i smacznie. Polecam.

Składniki
  • opakowanie makaronu – pene, muszelki, kokardki czy świderki – w zależności od tego, jaki lubisz lub co masz akurat w szafce:)
  • opakowanie szpinaku mrożonego
  • 1 cebula
  • kilka ziaren czosnku
  • 1 łyżka masła
  • ok. 80 ml śmietanki 30%
  • ok. 80 g sera gorgonzola
  • oliwa do smażenia
Przygotowanie

Makaron gotujemy al dente.

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek na plasterki. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę na dużą patelnię i smażymy aż do zeszklenia. Dodajemy zamrożony szpinak, mieszamy aż do rozmrożenia. Dodajemy masło, śmietankę i ser gorgonzola. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię i mieszamy.

Smacznego!

fot. zasoby autora: Marlena

Udostępnij w

Zostaw wiadomość